ΜΦΗ «Αγία Φωτεινή»

Επιδιώκοντας τη διαμόρφωση των ιδανικών συνθηκών, μέσα στις οποίες οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας θα απολαμβάνουν υψηλή ποιότητα ζωής με την καλύτερη δυνατή φροντίδα, δοσμένη με σεβασμό και αγάπη ανοίγει, για τους Λαρισαίους, η πρότυπη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Φωτεινή».

Σε μια ιδανική εξοχική καταπράσινη τοποθεσία, έκτασης 5 στρεμμάτων, στο 7ο χιλιόμετρο του δρόμου Λάρισας- Φαλάνης, η νέα πρότυπη Μονάδα αποτελεί δομή της γνωστής Κλινικής «Αγία Φωτεινή» του νευρολόγου-ψυχίατρου κ. Αθανάσιου Καλογερόπουλου και η έναρξη λειτουργίας της την 1η Νοεμβρίου σηματοδοτεί μια νέα εποχή στον τομέα της παροχής υπηρεσιών φροντίδας στους ηλικιωμένους της Λάρισας, που αποτελεί τον τρίτο πόλο ανάπτυξης υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας.

«Με τη νέα δομή της κλινικής μας ερχόμαστε να καλύψουμε ένα σημαντικό κενό για την φροντίδα των συνανθρώπων μας, που διαμόρφωσαν την σύγχρονη εικόνα της Λάρισας και βρίσκονται στη δύση της ζωής τους» τονίζει ο νευρολόγος-ψυχίατρος κ. Αθανάσιος Καλογερόπουλος επισημαίνοντας ότι στην εποχή της ταχύτητας είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία η αντιμετώπιση της μοναξιάς των ηλικιωμένων παράλληλα με την στήριξη και ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής τους υγείας.

«Οι φιλοξενούμενοί μας απολαμβάνουν εξατομικευμένη φροντίδα, ιατρική παρακολούθηση, ψυχοδιανοητική ενδυνάμωση σε ένα περιβάλλον οικείο και οικογενειακό με αποτέλεσμα να εξασφαλίζουμε την μέγιστη δυνατή ποιότητα διαβίωσής τους» καταλήγει ο Λαρισαίος νευρολόγος-ψυχίατρος.

Στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Φωτεινή» μπορούν να φιλοξενηθούν άνθρωποι αυτοεξυπηρετούμενοι, που αναζητούν συντροφιά και ένα προστατευμένο περιβάλλον και άνθρωποι, που χρήζουν διαρκούς φροντίδας και επίβλεψη φροντιστή.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της, που έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τα τελευταία πρότυπα ασφάλειας και άνεσης μπορεί να εξυπηρετήσει το σύνολο των αναγκών ενός ηλικιωμένου, εξασφαλίζοντας όλα όσα χρειάζεται, προλαμβάνοντας και αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα υγείας του. Στην κατεύθυνση αυτή παρέχει πλήρη ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου καθώς και εξειδικευμένες υπηρεσίες φροντίδας ατόμων με Άνοια και νόσο Αλτσχάιμερ, βασικές ασθένειες με τις οποίες ασχολείται η σύγχρονη γηριατρική.

Σημειώνεται ότι η Μονάδα τηρεί αυστηρά τα πρωτόκολλα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Υγείας για την πρόληψη και τον έλεγχο της διασποράς του Covid- 19.

Η έναρξη λειτουργίας της Μονάδας έχει προγραμματιστεί την 1 η Νοεμβρίου και ήδη πολλές οικογένειες Λαρισαίων έχουν επισκεφθεί και ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις της εκδηλώνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους να μας εμπιστευθούν για την φροντίδα των ανθρώπων τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Μονάδα και τη λειτουργία της δίνονται στα τηλέφωνα 2410 942100-3, υπεύθυνη κα Δήμητρα Τσαπλέ.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.mfh.gr